Activiteiten  2010-2011

Datum Activiteit
30 maart Blinde pilsproeverij
27 april Brouwerij op bezoek
25 mei Uitstap naar brouwerij
18-19 juni De Bierorde op De Dolle Dagen
29 juni Themaproeverij
31 augustus De Bierorde Barbecue

Februari– Brouwerij De Ranke

Een zeer goeie avond qua opkomst (35!) en qua uitleg en bieren; Guido van De Ranke had niet de minste moeite om de groep aandachtig te laten luisteren naar zijn woorden die overpuilden van de vakkennis! Eén voor één passeerden enkel lekkere bieren de revue, en zelfs toen de tijd erop zat, en er nog een paar biertjes overbleven,  was het voor de aanwezigen klaar en duidelijk: alle biertjes moesten gedegusteerd worden, waarop onze leraar graag inging!

Januari – Nieuwjaarsreceptie

De traditie werd in ere gehouden en eind januari konden de leden zich tegoed doen aan lekkere hapjes, zoals de Snokke-paté, die - al zeggen we het zelf - verdomd lekker was! De droge keeltjes werden met de nodige vochtigheid beroerd, zodat iedereen zijn gezelschap met een glimlach van genot trakteerde... en hopelijk ook met een biertje!

December – Trappisten-Karbonaden-Festijn

Voor de eerste keer organiseerde De Bierorde een heus culinair avondje met zijn nu al legendarische Trappisten-Karbonaden. Het vlees werd met enorm veel precisie en liefde bereid en het smaakte dan ook overheerlijk! De bijkomende frietjes en het blaadje sla maakten het kunstwerk op het bord compleet. Het aanbod van alle Trappisten met de bijkomende zuipkaart was een schot in de roos, genieten was het, gewoon genieten!

 

Activiteiten voorjaar 2010

Datum Activiteit
24 februari Brouwerij op bezoek
31 maart Brouwerij op bezoek
28 april Bierquiz met Paasbieren
26 mei Uitstap naar brouwerij
30 juni Brouwerij op bezoek

Andere Bieractiviteiten

Datum Activiteit Locatie
5-6 februari Streekbierenweekend Beerzel
13-14 februari Bierbeurs Nijlen
27-28 februari Dolle Dagen van het gerstenat Putte
4 maart Night of whisky & beer Ruddervoorde
5 maart Pré-ZBF festival Ruddervoorde
6-7 maart Zythos bierfestival Sint-Niklaas
3 april Bierhappening Waregem
17-18 april Weekend der Belgische bieren Olen
29-30 mei Weekend Spontane Gisting Buggenhout
3 juli Oostendse Bierjutterij Oostende

Shari Sterck, Frederique Singier, Davy Bauwen, David Lemaitre, Thijs Lanoye
Voor alle info: info@debierordevanvauban.be

Met dank aan Drankencentrale Nuytten, Brouwerij Bosteels, Malheur, Nathalie Minsart, Kevin Bolle (hapjes!), De Vauban

December – Brouwerij ’t Alternatief
Op 23 december waren we vereerd met een bezoek van Brouwerij ‘t Alternatief uit Izegem; spreker en bezieler Piet legde ons met heel veel passie voor het bier zijn produkten uit en natuurlijk werden een aantal van zijn eigenzinnige bieren geproefd. Hik blond en bruin, Bittere Waarheid, Alternatief,… de ene kon ons meer bekoren dan de andere. Maar het was vooral de deskundige uitleg van de brouwer zelf die onze interesse steevast aanwakkerde. Zeker en vast één van de interessantste activiteiten van de club tot op heden!

November – Kerstbieren
Met de eindejaarsfeesten en kerstmis in zicht, werden een aantal kerstbieren gewikt en gewogen, voorzien van de professionele uitleg van uw bestuur! Winnaar hier was de Winterbok van Barbar! Toch viel het reeds op dat er zeer kritisch werd geproefd, wat erop wijst dat we reeds met een andere tong het lekkere vocht beroeren!

Oktober – Pilsproeverij
Voor velen een super-interessante activiteit; 11 bekende pilsen werden blind geproefd en vervolgens gequoteerd, dit alles in goeie banen geleid van onze vrienden van de BAB te Brugge. De uitslag was voor velen op zijn minst zeer verrassend te noemen: Bockor op 1! De geliefde Jupiler en Stella scoorden zeer matig, terwijl bv de Cara-pils goed scoorde. Zo werd duidelijk hoe merkgebonden we allen zijn…

September – Bierquiz
Om iedereen te laten kennismaken met het concept van een bierclub, werd een bierquiz georganiseerd. Deelnemen was natuurlijk belangrijker dan winnen, maar al gauw werd duidelijk dat er inderdaad heel wat kennis te rapen valt over dat onnozel drankske, dat we zo graag drinken. En sindsdien weten we ook dat de paters van Westvleteren een klooster hebben in Westouter…